Скандал. Сюсаке Ендо (певний відгук)



У Японії з християнством проблеми. Цю релігію викорінювали, вирізали, вішали на хрестах, спалювали на вогні. У Японії проблеми з сексом. Суспільство на кордоні між традиційним язичництвом і кіберпанківським розбратом. Те, що у інших країнах буде збоченням, у Японії норма. У такій Японії живе письменник-християнин, герой роману С.Ендо. Він старий, він одружений, він відомий, у нього гарна репутація. І раптом...
Сюжет переказувати марна і непотрібна справа. Сюсаке Ендо намагається дослідити що то воно таке гріх. І що то воно таке, та темна сторона людської сексуальності і як вона може може існувати з повсякденною нормальністю буття. 
Книга не для усіх, скажу одразу, вразливим людям краще не читати, бо контекст культури Японії, роздуми автора над питаннями - це історія не для кожного. Було дивно прочитати таке від християнського письменника. Єдиний, хто спадає на думку для порівняння це Федір Михайлович Достоєвський, котрий поєднував шокуючі описи низького з висотою і чистотою небес у своїх творах.











Комментарии

Популярные сообщения